Εξερευνήστε την Κρήτη

Το νησί της Κρήτης μπορεί να συνδυάσει εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες, μακρά ιστορία, ατελείωτη ψυχαγωγία και Κρητική φιλοξενία. Μάθετε τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κρήτη και Εξερευνήστε τα με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Το νησί της Σπιναλόνγκα

Το νησί της Σπιναλόγκα, το οποίο βρίσκεται στον κόλπο της Ελούντας στην Ανατολική Κρήτη, είναι ο δεύτερος αρχαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Οι Βενετοί ενίσχυσαν το νησί κατά τη διάρκεια του 15th αιώνα και ως αποτέλεσμα, η Σπιναλόγκα θεωρείται πλέον ένας πραγματικός αρχιτεκτονικό θησαυρό. Είναι, επίσης, γνωστό ως το νησί των λεπρών, λόγω της αναγκαστικής απομόνωσης των λεπρών σε αυτό από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Η κεντρική θέση της νησίδας της Σπιναλόγκα έχει οδηγήσει το μέρος να έχει μια ταραχώδη ιστορία γεμάτη με σκληρές μάχες και άφθονο ανθρώπινο πόνο.
Ώρες λειτουργίας:
Από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου: 08:00-18:00
Τέλη εισδοχής: πλήρες: €8, μειωμένο: €4

Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού

Το ανάκτορο της Κνωσού ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, καθώς ήταν το μεγαλύτερο παλάτι όλων των μινωικών κέντρων. Εκτιμάται ότι θα κατοικηθεί για πρώτη φορά κατά τη Νεολιθική περίοδο και θα χτιστεί γύρω στο 1900 Π.Χ. στα ερείπια του νεολιθικού οικισμού. Στην περιοχή της Κνωσού, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το μεγάλο παλάτι, το μικρό παλάτι, τη Βασιλική Βίλα, το σπίτι του αρχιερέα, το καραβάνι Serai και το βασιλικό μαυσωλείο του ναού-ιερό.
Τέλη εισδοχής: πλήρης: €15, μειωμένη: €8.
Ώρες λειτουργίας:
Χειμώνας: 08:00-17:00.
Καλοκαίρι: 08:00 – 20:00.

Σεϊτάν Λιμάνια

Τα Σεϊτάν Λιμάνια είναι μια κρυμμένη παραλία, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Χανίων. Αν και, είναι σε μια αρκετά απομονωμένη τοποθεσία, χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο λόγω του θεαματικού χρώματος της θάλασσας που είναι σχεδόν ταυτόσημη με το χρώμα της πισίνας. Σεϊτάν Λιμάνια σημαίνει στα Ελληνικά «τα σατανικά λιμάνια» λόγω των απότομων βράχων που την περιβάλλουν. Να έχετε υπόψη σας, συνιστάται να φοράτε τα παπούτσια προπόνησης για να ανεβείτε στο μονοπάτι για να φτάσετε στην παραλία.

Ενυδρείο Κρήτης

Το Cretaquarium είναι μέρος του συγκροτήματος ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα για θαλάσσια έρευνα, τεχνολογία και ψυχαγωγία στη Μεσόγειο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και να ανακαλύψουν τους θαλάσσιους οργανισμούς της Μεσογειακής θάλασσας.
Ώρες λειτουργίας:
Χειμώνας (1 Νοεμβρίου-31st Μαρτίου) καθημερινά: 09:30-16:00.
Καλοκαίρι (1 Απριλίου-31st Οκτωβρίου) καθημερινά: 09:30-19:00.
Γενικό τέλος αποδοχής: €9 (1/5-30/9), €6 (1/10-30/4).
Παιδιά ηλικίας 5-17 ετών: €6.

Φαράγγι Σαμαριάς

Η Εξερεύνηση του φαραγγιού της Σαμαριάς δεν πρέπει μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους Κρητικούς επειδή είναι το μακρύτερο φαράγγι στην Ευρώπη (16km). Είναι ένα εθνικό πάρκο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και αποτελεί μέρος του παγκόσμιου αποθεματικού για τη βιόσφαιρα. Η βόλτα στο φαράγγι ξεκινά από τον ομαλός, που απέχει 38 χλμ από τα Χανιά, και καταλήγει στην Αγία Ρουμέλη, στις ακτές του Λιβυκού Πελάγους.
Οι επισκέπτες επιτρέπονται από την 1η Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου.

Φοινικόδασος του Βάι

Το φοινικόδασος ο Βάι είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Το Βάι έγινε γνωστό από τους χίπηδες, που συνήθιζαν να πηγαίνουν εκεί και να βρίσκονται πάνω από την Πρέβελη και τα Μάταλα. Από τη δεκαετία του 1980 η περιοχή ανακηρύχθηκε προστατευμένη και το μέρος αναζωογονήθηκε και πάλι. Στο Βάι, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει κάποιος, όπως τα θαλάσσια σπορ. Η παραλία του Φοίνικα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, κοντά στο Παλαίκαστρο, τη Σητεία και τα νησιά Διονύση.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, βρίσκεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και στόχος του είναι η διεύρυνση της ποικιλομορφίας της χλωρίδας και της πανίδας της Ανατολικής Μεσογείου. Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο βιομηχανικό κτήριο. Το 2012 ανταμείφθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο της.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-15:00.
Σαββατοκύριακα: 10:00-18:00.